Hoe het opstellen van een beveiligingsadvies werkt

Stap 1

Bepaal de eigenschappen van het gebouw

De mate waarin een gebouw beveiligd moet worden hangt af van de mate waarin de locatie voor een dader attractief is om zijn doel te bereiken en hoe groot de impact van een dreiging is op de organisatie. Bij het bepalen van de eigenschappen van het gebouw wordt gekeken naar de processen, de informatie, de bezittingen en de personen die zich in het gebouw bevinden. Deze vormen het uitgangspunt voor het bepalen van de hoogte van de dreigingen voor dat gebouw.

Stap 2

Bespreek met elkaar de dreigingen

Schat per dreiging de attractiviteit voor een dader en het belang van een risico voor de organisatie in. Hou hierbij rekening met de specifieke eigenschappen van de locatie zoals de ligging en de incidenten die zich in het verleden hebben voorgedaan. Bespreek de hoogte van de risico’s met de betrokken belanghebbenden binnen de organisatie.

Stap 3

Verwerk de resultaten in de Securtree©

Verwerk de resultaten van de risicoanalyse in de Securtree©. Dit leidt automatisch tot een uitgebreid, gestandaardiseerd beveiligingsadvies voor de locatie. Het advies bestaat uit de combinatie van organisatorische, bouwkundige, elektronische en reactieve maatregelen en is afgestemd op de hoogte van de risico’s.

Stap 4

Bepaal of de maatregelen toereikend zijn of stel ze bij

Bekijk het standaard advies en bepaal of het automatisch gegenereerde advies toereikend is of dat bijstelling wenselijk is. Per maatregel kun je bepalen of voor deze locatie een lagere of juist hogere beveiligingsmaatregel nodig is. Securtree© geeft je voor alle maatregelen meerdere mogelijkheden die passen bij de hoogte van de risico’s.

Resultaat

Risicoanalyse en beveiligingsadvies voor de locatie

Meer weten? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer